Framsiden
Ben Furman: Gisle gjør noe galt

Forskning viser at så å si alle barn har hatt problemer i oppveksten. Noen ganger krever disse problemene profesjonell hjelp, men ofte ser de ut til å forsvinne av seg selv: Barnet finner en løsning på problemet på egen hånd eller gjennom hjelp fra de nærmeste.

Løft-historier er korte fortellinger som er med på å gjøre barn og deres omsorgspersoner i stand til å finne løsninger på problemer. Når barnet og omsorgspersonen sammen leser historien, kan de begge se problemet i et nytt lys og samarbeide om å finne en kreativ løsning.

I denne bokserien viser psykiateren Ben Furman frem noen favoritter blant Løft-historiene. Etter hver historie finnes en artikkel som han har skrevet spesielt for foreldre og andre omsorgspersoner. Han tilbyr fakta og informasjon rundt problemet som er diskutert i boken, han forklarer prinsippene bak løsningen på historien, og han tilbyr forslag til forskjellige måter du kan bruke ideen i historien på, som forelder eller i arbeid med barn.

I historien til denne boken lærer du om hvordan familien til Gisle foholdt seg da han stjal ganske mange penger fra faren sin.

Andre bøker i serien er: Trine temmer tigeren sin og Mortens mareritt. Kjøp av serien samlet koster kr 390,-.